Minä

”Pikkutyttönä Hilma-mamman luona suostuin valokuvaan serkkujen taakse seisomaan. Ujostutti niin, että nostin käden kasvoille. Minussa on sekin puoli tallella samalla. Samalla rakastan ihmisille puhumista ja rönsyileviä ja syvällisiä keskusteluja. Vaalin molempia puolia, koska ne tekevät minusta minut.”

USKON HYVÄÄN elämään ja työelämään. Siihen, että vaikeinakin hetkinä elämässä on aina jotain, mistä kiittää. Kun kiittää, tulee lisää syitä kiittää. Kiitollisuus kartuttaa pääomaa, jonka voimin vaikeistakin paikoista selviää paremmin. Usein tärkeintä on vain kohdata ja hyväksyä tunteet, joita erilaiset tilanteet nostavat. Oppia päästämään ne läpi.

OLEN artenomi, ammattiopettaja, kasvatustieteen maisteri. Osaamista ja ymmärrystä olen hankkinut työnohjaajakoulutuksesta, Ihminen tavattavissa –peruskoulutuksesta, NLP- ja voimauttavan valokuvan opinnoista ja kirjoittajakoulutuksesta sekä voimavara- ja ratkaisukeskeisistä valmennuksista. Olen työskennellyt työkeskuksen esimiehenä, yritysvalmentajana, työyhteisökehittäjänä, henkilöstövalmennnus- ja viestintäyrittäjänä. Projektipäällikkönä olen edistänyt työhyvinvointia ja työelämän laatua sekä luonto- ja kulttuurihyvinvointia Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulussa. Tällä hetkellä olen palkkatöissä tuossa samassa talossa jatkuvan oppimisen asiantuntijana hyvinvoinnin koulutusalalla. Minä myös opetan poisitiiviseen psykologiaan perustuvia hyvinvoinnin keinoja avoimessa ammattikorkeakoulussa. Löydät maksuttoman, koko vuoden 2022 pyörivän opintojakson Xamkin koulutuskalenterista.  Palkkatyön rinnalla työhjaan, luennoin ja kirjoitan Onnenoman kautta.

RAKASTAN sekä yksinoloa että seuraa. Joskus yhdistän molemmat istumalla kahvilassa töissä. Kahvila Nanda, Valkoinen Puu, Cafe Regatta, Ketoartesaanit. Paikkoja, joissa pidän kotimaan reissuilla etätoimistoa, katselen ihmisiä, inspiroidun, kirjoitan, valmistelen luentoja. Rakastan monenlaisten kirjojen lukemista ja viihdyn teatterissa. Käyn konserteissa. Minut löytää stand up-keikalta ja taidemuseosta. Kulttuuri ja kohtaamiset nostavat sekä hymyn että kyyneleet ja juuri niin on hyvä.

MATKUSTAMINEN auttaa ottamaan etäisyyttä rajoittaviin uskomuksiin. Nizza, Como, Milano, Venetsia, Lontoo, Pariisi, Alet-les-Bains, Carcassone, Milina, Thoddoo – monta paikkaa, monta uutta ajatusta. Jokaiselle matkalle pakkaan mukaan villasukat ja lukemista. Kirjoitan matkoista myös Mielenrauha-blogissa.

REISSUISSA JA KOTONA nautin väreistä, sävyistä, kauniista esineistä, yksityiskohdista ja niiden muodostamista kokonaisuuksista. Ostan tulppaaneja tai poimin vaikka koiranputkia kukkasiksi vanhaan vaasiin, katan arkiaterialle oranssit servetit, vaihdan pöytäliinan väriä mielialan mukaan. Poltan kynttilöitä ja tuijotan liehuvaa liekkiä. Ikeasta tilasin kaksikymmentä kiloa uusia kynttilöitä vuodenvaihteessa. Innostun kaikenlaisista väreistä. Huulipunaa, sellaista näkyvämpää muuten opin käyttämään vuosi sitten. Se tapahtui tuon henkilökuvauksen jälkeen.

Tuulevi Aschan, LinkedIn

Ota yhteyttä

Tuulevi Aschan
0400 685 980
tuulevi.aschan@onnenoma.fi

Pyydä tarjous!

© Tuulevi Aschan 2024. Kaikki oikeudet pidätetään.

Design & kotisivut: Haaja