Tekstisuunnittelu, copywriting

Tekstisuunnittelu

”Aloin kirjoittaa pikkutyttönä. Osallistuin kirjoituskilpailuihin ja pärjäsin. Koivakkalan pommin perustin lukioikäisenä. Se yhden kerran ilmestynyt lehti on keräilyharvinaisuus.  Järjestölehden sisältöjä mietin Nuorten Saran toimitusneuvostossa. Kirjoittaminen sytytti minut jo lapsena.”

Kirjoitan selkeää, simppeliä ja elämänmakuista tekstiä. Teen lehtijuttuja, kirjoitan tiedotteita ja markkinointitekstejä ja toimitan julkaisuja. Kirjoitan matkoista, maaseudusta, yrittäjyydestä, työhyvinvoinnista, hyvinvoinnista, elämänmuutoksista, ihmisistä ja ilmiöistä.

Minusta kasvoi kirjoittaja, koska olen aina rakastanut lukemista. Taitavat toimittajat lumosivat minut jutuillaan jo lapsena, kun seitkytluvun sadepäivinä istuin tuvan vintillä lukemassa Apu- ja Uusi Maailma-lehtiä. Halusin kasvaa samanlaiseksi. Ahmin aitan hämärässä myös Anni Swanin ja muiden lastenkirjailijoiden tarinoita. Huutolaistyttö Gulla, Luumujen poukama, Pieni Talo Preerialla, Viisikot ja Neiti Etsivät olivat suosikkejani. Lukemistooni kuuluvat nykyään sopuisasti Södergranin runot, Jan-Philipp Sendkerin, Victoria Hislopin, Jojo Moyesin ja Cecelia Ahernin tarinat, Tuomas Vimman ja Tuomas Kyrön romaanit sekä Marja-Liisa Mankan, Frank Martelan ja Jenni Janakan teokset.

Tunnen erityisen hyvin työelämän ilmiöitä. Muita mielenkiinnon kohteitani ovat taiteen, kulttuurin ja luonnon hyvinvointivaikutukset. Handlaan isommatkin kokonaisuudet. Olen päätoimittanut liikenneyhtiön henkilöstölehteä yli kymmenen vuotta ja toimittanut useita julkaisuja.Palveluihini kuuluu myös luova kirjoittaminen. Siinä minua on inspiroinut erityisesti  Petri Tammisen valmennus. Kaboom – mikä inspiraatio! Kirjoittamista olen opiskellut Jyväskylän yliopistossa.

Blogitekstejä kirjoitan omaan Mielenrauha-blogiini,  Hyvä työelämä Etelä-Savo-sivulle sekä Xamkin Parasta Etelä-Savoon -blogiin.  Kesällä 2019 reissasimme Museokortin Museoseikkailijoina. Sen matkan tarinat eli reissumme kulttuurireseptit löytyvät Museokortin sivuilta. Siellä on myös sekä toimittamani ja taittamani Kesäkasi-matkalehti. Linkit löydät alla olevasta luettelosta.

Kuvaajakumppaniksi suosittelen Juuli Aschania.

Töitä

Ota yhteyttä

Tuulevi Aschan
0400 685 980
tuulevi.aschan@onnenoma.fi

Pyydä tarjous!

© Tuulevi Aschan 2024. Kaikki oikeudet pidätetään.

Design & kotisivut: Haaja