Valmennukset

Valmennukset

”Minulla on ollut opettaja, jolla oli tapa vastata kysymyksiini vastakysymyksillä. Sellaisilla, joiden avulla käsiteltävä asia näyttäytyi uudessa valossa. Silloin alle kaksikymppisenä se raivostutti. Nykyään ymmärrän sen viisauden, joka kysymyksiin kätkeytyi. Se ohjasi minua oivaltamaan itse!”

Valmennuksissa  keskitymme voimavarojen tunnistamiseen ja vahvistamiseen ja työhyvinvoinnin edistämiseen. Uskon meissä jokaisessa oleviin voimavaroihin sekä kykyyn ratkaista ongelmia ja muuttaa rajoittavia uskomuksia. Voimavaralähtöiset valmennukset ovat keskustelevia ja toiminnallisia.

Valmennuksessa avaan aluksi näkökulmia työyhteisöön, sen vuorovaikutukseen ja arjen käytäntöihin. Sen jälkeen pohdimme pienissä porukoissa, mikä täällä toimii jo ja miten voisimme kehittää sitä vähemmän toimivaa. Saatamme sanoa ääneen, mitä hyvää työkaverissa näemme ja mistä häntä on aihetta kiittää. Otamme vastaan kiitosta ja opimme tuntemaan paremmin.

Työhyvinvointi kehittyy arjen teoilla. Sillä, että opettelemme ottamaan asioita puheeksi, kehitämme  käytäntöjä, sovimme asioista ja tarkistamme sitä, miten toisiamme kohtelemme. Hyvinvoivassa työyhteisössä on tilaa puhua, kysyä ja antaa palautetta. Siellä on tilaa kehittymiselle ja myös virheille. Toimivaan työyhteisöön kuuluvat terve ajankäyttö ja myönteinen ilmapiiri. Siellä voi myös tuunata  tehtäviä motivaation mukaan.  Työyhteisön toimivuutta auttaa keskinäinen tunteminen, jota voimme valmennuksella parantaa.

Työtavassani näkyvät voimavaralähtöinen työtapa, NLP ja voimauttavan valokuvauksen keinot.

VALMENNUSTEN TEEMOJA

Valmennuksen kesto voi vaihdella puolikkaasta päivästä useampaan päivään. Toteutuksesta ja laajuudesta sovimme asiakaskohtaisesti. Aiheiksi tarjoan teille seuraavia.

Tämän työyhteisön palapeli
Työyhteisön rooleja ja tehtäviä yhdeksi kuvaksi yhdistävä valmennus

Tunnetaan paremmin!
Työyhteisön sisäistä tuntemista vahvistava valmennus
Valmennus edellyttää lyhyttä valmistautumista osallistujilta

Valituksesta voimavarojen tunnistamiseen
Myönteisten tunteiden merkitystä ja mahdollisuuksia käsittelevä valmennus

Positiivisesti poikkeava työyhteisö
Esimerkeistä ja inspiroivista ideoista voimavaralähtöiseen työyhteisöön

Tuunataanko työtä?
Työn tuunaamisen tarinoita ja sen ideointia omassa työyhteisössä

Mistä kiittäisin sinua ja sinä minua?
Työyhteisön sisäisen palautteen valmennus

Innostu, niin onnistut
Innostuksen ja sisäisen motivaation merkitys ja sen käytännön käsittelyä

TYÖHYVINVOINTIA VERKOSTOISSA

Paitsi verkostoissa, edistän työhyvinvointia myös pitkäkestoisissa kehittämishankkeissa. Käytännön työtä se on sielläkin, yhdessä asiakkaiden kanssa.

Kaksivuotisen Työhyvinvointiakatemian toteutimme Mikkelin ammattikorkeakoulun, Tanhuvaaran urheiluopiston ja Etelä-Savon Liikunnan yhteistyönä.

Tällä hetkellä työskentelen Tiedosta – työhyvinvointia ja tuottavuutta -hankkeen projektipäällikkönä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Onnenoma-valmennuksia teen sen rinnalla.

Ota yhteyttä

Tuulevi Aschan
0400 685 980
tuulevi.aschan@onnenoma.fi

Pyydä tarjous!

© Tuulevi Aschan 2024. Kaikki oikeudet pidätetään.

Design & kotisivut: Haaja